RU  UA  EN

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

2 жовтня

Всі новини

У ЗСУ відреагували на вихваляння росіянами щодо застосування вакуумної бомби

В оперативно-тактичному угрупованні "Харків" спростували інформацію росіян про нібито застосування у Вовчанську вакуумної бомби, кадри з вибухом якої поширили в мережі.

Про це повідомив речник ОТУ "Харків", полковник Віталій Саранцев.

"Інформація про нібито застосування російськими окупаційними військами авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську не відповідає дійсності", - зазначив він.

Саранцев пояснив, що для застосування такого виду боєприпасу потрібен відповідний носій, яким теоретично може бути, наприклад, стратегічний бомбардувальник Ту-160. Проте переміщення такої авіації не зафіксували.

Натомість окупанти використали боєприпас меншої ваги і потужності, вибух якого російські пропагандисти використали для створення "ефектної" картинки".

Такі повідомлення можуть бути частиною інформаційної війни, спрямованої на деморалізацію бійців ЗСУ, залякування мирних жителів та дестабілізацію в регіоні.

"Вчергове закликаю представників українських медіа та адміністраторів телеграм-каналів дотримуватись інформаційної гігієни та використовувати перевірені джерела інформації та не поширювати фейкові повідомлення російських пропагандистів, підігруючи ворогу!" - додав речник.

Нагадаємо, раніше пабліки писали, що російська окупаційна армія, за непідтвердженою інформацією, вперше застосувала в Україні вакуумну бомбу ОДАБ-9000.