RU  UA  EN

Середа, 9 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

9 жовтня

Всі новини

У Рівному СБУ розкрила нову схему ухилення від мобілізації

У Рівному працівники Служби безпеки викрили нову схему ухилення від мобілізації, до якої причетна група із 29 осіб.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За версією слідства, відповідну схему організували 50-річна жителька Рівненського району та двоє її знайомих. Для цього залучили 26 медпрацівників, зокрема чиновників медико-соціальних експертних комісій обласного центру.

Вони допомагали ухилянтам за гроші втекти за кордон з підробленими документами про наявність важких хвороб серця та нервової системи.

Коштувала така "послуга" від 15 до 20 тис. доларів з одного клієнта. Для втілення такої "схеми" фігуранти фальсифікували історії хвороб, зокрема щодо стаціонарного лікування.

Надалі на підставі медичних даних представники лікарсько-консультативних та медико-соціальних експертних комісій готували висновки про непридатність "хворих" до служби.

Трьох організаторів схеми затримали під час передачі 16,7 тис. доларів від ухилянта.

Під час обшуку виявили понад 14 млн грн, ймовірно, отриманих нелегально. Також вилучили підроблені медичні висновки, чорнові записи, телефони.

Затриманим оголосили підозру за ч. 2 ст. 369-2 ККУ "Зловживання впливом". Вони перебувають під вартою.

"Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупції, у тому числі ухилянтів, які скористалися "послугою", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв раніше "Апостроф", фігурантці гучної корупційної справи на Хмельниччині, керівниці МСЕК, обрали запобіжний захід.