RU  UA  EN

Субота, 12 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

12 жовтня

11 жовтня

Всі новини

Мають бути регулярними: у Раді привітали перевірки ТЦК на концерті Океану Ельзи

У парламентському комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики привітали перевірки ТЦК військовозобов'язаних після концерту гурту "Океан Ельзи" у Києві.

Про це заявив голова комітету Микита Потураєв на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, подібні перевірки ТЦК після масових чи публічних заходів не несуть загрози для української культури. Навпаки - мали б стати регулярними.

"Так само як не вважаю загрозою для української економіки перевірки документів у барах чи клубах. Щобільше - я вітаю такі перевірки, і вважаю, що вони мають бути наскрізними й постійними. І всі мають про це знати", - повідомив Потураєв.

Користувачі у мережі активно обговорюють позицію голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. Дехто зауважив, що чомусь шанувальників концертів "95 кварталу" чи "Лігу сміху" не перевіряли.

Як відомо, 11 жовтня увечері біля Палацу спорту у столиці, де відбувався концерт "Океану Ельзи", близько пів сотні представників ТЦК та поліцейські перевіряли документи у чоловіків. Деяких забрали силою у буси.

Паралельно у мережі поширилися повідомлення про масову здачу квитків на концерти "Океану Ельзи" у місті з великими знижками.

Того ж вечора рейди ТЦК відбулися в низці закладів Харкова, Хмельницького, Дніпра та інших міст.

Нагадаємо, Вакарчук після концерту подякував глядачам за підтримку. Щодо перевірок ТЦК, то нічого про це не сказав.