RU  UA  EN

Понеділок, 21 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

21 жовтня

Всі новини

Хакери Head Mare здобули доступ до системи російського підприємства ВПК

Міжнародна хакерська група, яка ховається під нікнеймом Head Mare, здобула доступ до ІТ-структури російського "Науково-інноваційного центру "Інститут розвитку досліджень, розробок та трансферту технологій" (скорочено - НИЦ "ИРТ").

Про це повідомляється на офіційному акаунті хакерів у мережі Х.

Також вони опублікували адресу, куди можна надіслати запит для отримання більше злитої інформації: [email protected].

Серед оприлюднених - документи, що стосуються системи раннього визначення пошкоджень техніки "Хрусталь" і комплексу визначення технічного стану "Маяк", які використовуються в системах безпеки літаків і гвинтокрилів армії рф.

У доступ потрапила також частина імен співробітників, які ймовірно долучені до ІТ-безпеки "НИЦ ИРТ". Наприклад, "Афанасьев Владимир Владимирович", "Брагин Игорь Валериевич", "Бубнов Максим Александрович», "Викулов Виктор Михайлович" і інші.

Російська компанія "НИЦ "ИРТ" позиціонує себе як інноваційне підприємство, що впроваджує технологію "цифрового двійника" для літаків і вертольотів. У її портфоліо покращення систем вертольотів Ка-52, літаків Су-57Б та безпілотників.

Як повідомляв lb.ua, у травні члени міжнародної хакерської групи Head Mare у своєму акаунті в мережі Х позповіли подробиці проникнення у сервери російського логістичного оператора СДЕК.

Нагадаємо, раніше Міжнародна хакерська група Head Mare узяла на себе відповідальність за злам вебсерверів російської компанії.