RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про вбивство екс-депутата на Донбасі

У селищі Роздолівка (мікрорайон Єнакієво) Донецької області, контрольованому бойовиками самопроголошеної ДНР, убитий бізнесмен Юрій Зайцев.

На сайті "Миротворець" зазначено, що він був депутатом Єнакієвської міської ради від "Партії регіонів", керівником ТОВ "Метал-Транзит" і співвласником Горлівського авторемонтного заводу. Також вказана його причетність до незаконних збройних формувань "ДНР". Зокрема, Зайцев був власником мережі магазинів по реалізації гуманітарної допомоги, завезеної на непідконтрольні території.

Повідомлення про вбивство бізнесмена 1 липня з'явилися в соцмережах. Відзначається, що двоє невідомих вбили Зайцева в його власному кафе пострілами в упор.

Видання "Новини Донбасу" з посиланням на своє джерело повідомляє, що Зайцев був другом колишнього мера Єнакієвого Валерія Олійника. Крім двох кафе, він також працював в місті з металобрухтом і займався харчуванням співробітників Єнакіївського металургійного заводу.

"Його вбили у своєму кабінеті. Вбивця або вбивці втекли на авто з російськими номерами", - розповіло джерело.

За словами іншого джерела, в Зайцева вистрілили 4 рази. Це сталося о 15:20. По дорозі в лікарню він помер. Зараз тіло знаходиться в міському морзі. Як упевнений співрозмовник, напад був замовним.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 10 червня в Миколаївщині був жорстоко убитий екс-депутат Миколаївської обласної ради від партії БПП Віктор Губанов.