Росіянин розповів про бої на Світлодарській дузі

Російський опозиційний активіст Сергій Давідіс розповів про те, як побував у районі Світлодарської дуги в зоні АТО, де останнім часом йдуть запеклі бої між українськими бійцями і бойовиками.

Про це Давідіс розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми проїхали по всьому контуру від Попасної до Світлодара і далі навколо Дебальцеве, де були гарячі бої в січні-лютому 2015 року. Там дуже багато руйнувань того періоду. Люди евакуювалися. І незважаючи на нинішню стрілянину, зараз люди швидше повертаються, принаймні, до цього загострення поверталися. Все-таки нинішнє загострення не можна порівняти за масштабами вогню з безпосередніми бойовими діями, коли була оборона Дебальцеве з боку України, спроби його оточення і, врешті-решт, захоплення з боку сепаратистських сил російської армії. Там теж зараз йдуть обстріли, але про причини ми судити не можемо", - каже опозиціонер.

"Ми розмовляли з місцевими жителями, представниками місцевих адміністрацій, з вчителями. Вони справді не знають, з чим пов'язані ці обставини, чому зараз почали стріляти. Раніше стріляли менше. Але наслідки цих обстрілів, які зараз відбуваються, ми бачили. Більше ми як об'єктивні спостерігачі нічого зафіксувати і не могли", - резюмує Давідіс.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували відео, на якому зображений лютий нічний бій сил АТО і бойовиків в районі Світлодарської дуги.