Луценко заявив про затримання соратницы кума Путіна

Голова Генеральної прокуратури України Юрій Луценко заявив про те, що в Хмельницькому була затримана жінка, пов'язана з діяльністю громадського об'єднання "Український вибір", лідером якого є екс-голова Адміністрації президента, кум президента Росії Віктор Медведчук.

Заяву генпрокурора з цього приводу, зроблену на прес-конференції в Івано-Франківську, опублікувала на своїй сторінці у Facebook його прес-сектретарь Лариса Сарган.

Луценко заявив, що останнім часом надходить інформація про те, що "одіозний пан Медведчук зі своїм "Українським вибором" розпочав роботу по реєстрації в Міністерстві юстиції і з осередками в кожній області організацій, які називаються по-різному, але сходяться в одному – це так звані територіальні громади, і вони відверто закликають не сплачувати податки Українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам".

За словами голови ГПУ, щодо цього питання їм була ініційована нарада силовиків у президента України і СБУ "заблокувала подальше розповзання цієї гангрени в Україні".

Луценко зазначив, що у Хмельницькому, де було зареєстровано один з таких підрозділів, громадянка, яка оголосила себе керівником цієї територіальної громади, почала збирати податки у підприємців. За його словами, жінка вже затримана і їй буде інкриміновано статтю за державну зраду.

"І я впевнений, що це єдина правильна відповідь. Якби так діяли раніше, ми б не були у стадії війни із зовнішнім і внутрішнім ворогом", - підкреслив генпрокурор.

"Якщо будуть прямі покази на славнозвісного пана Медведчука, то ніхто не побоїться пред’явити йому відповідні обвинувачення", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ у червні проводила перевірку на можливу причетність до сепаратистської діяльності громадського об'єднання "Український вибір", лідером якого є Модведчук.