На Донбас для приборкання бойовиків привезли "кадировців" – СБУ

На контрольованих бойовиками територіях Донбасу значно зросла кількість вихідців з Чечні, так званих "кадировців", які, ймовірно, прибули для приборкання тих сепаратистів, які виходять з-під контролю.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела в СБУ.

В кінці листопада в Донецьку зросла кількість бойовиків з шевроном з написом "Север" і зображенням прапорів Росії і Чечні. З грудня по початок січня їх ряди поповнилися новоприбулими. Жителі Донецька називають їх "кадировцями", оскільки на їхніх автомобілях часто розміщені портрети глави Чечні Рамзана Кадирова. Також "кадировців" бачили у населеному пункті Олександрівка Донецької області, куди вони прибули для подальшого розміщення.

На початку січня в Ясинувату прибув батальйон внутрішніх військ МВС РФ "Север", який фактично повністю укомплектований чеченцями. Через деякий час бійці батальйону прибули в різні підрозділи бойовиків ДНР для посилення позицій.

Відзначається, що участь "кадировців" в бойових діях не спостерігалося. В СБУ вважають, що чеченські підрозділи прибули на Донбас для боротьби з непідконтрольними окупаційному командуванню збройними формуваннями, залякування місцевого населення з метою уникнення можливих "голодних" бунтів, а також запобігання виходу з-під контролю російських кураторів місцевих угруповань.

Нагадаємо, батальйон "Север" створений в 2006 році під патронатом Рамзана Кадирова.

Як повідомляв "Апостроф", у Донецьку затримали медика Нацгвардії України.