RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Риба з "Червоної книги": у Києві заарештовано браконьєра з великим уловом

Співробітники поліції і Госрибагенства, патрулюючи води затоки біля берегів Оболонського району Києва, помітили і затримали чоловіка, який користувався сітками, що належать до заборонених рибальських засобів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Слідчо-оперативна группа, що прибула за викликом, встановила особу затриманого – це був 44-річний мешканець столиці, який визнав, що займається браконьєрством.

За словами заступника начальника відділу поліції річкового порту «Київ» Руслана Дорошенко, у взятого під варту браконьєра конфіскували улов загальною вагою понад 300 кілограмів. До сіток порушника потрапили, крім інших видів, бестер і стерлядь, які занесені до «Червоної книги» України. Згідно з оцінкою експертів, затриманий, займаючись незаконним виловом риби, завдав збитків на суму в 200 тисяч гривень.

Браконьєру доведеться нести відповідальність згідно з ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, яка передбачає штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів, або обмеження волі строком до трьох років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в зоопарку Франції вбили рідкісного носорога заради його рога.