СБУ спростовує причетність українських розвідників до вбивства ватажка "ЛНР": опубліковано перехоплення

У Службі безпеки України опублікували запис перехоплених телефонних розмов вбитого ватажка "народної міліції "ЛНР" Олега Анащенка, під час яких він звинувачує так зване "МДБ" в організації замаху на своє життя.

Запис опубліковано в YouTube.

На ньому чутно, як якась Олена каже Анащенку, що стріляли з "оптики", на що він чітко висловлює свої припущення: "Це або менти, або МДБ, мені здається".

Під час бесіди зі співрозмовником по імені Андрій, Анащенко просить його "посилитися" і "довести до всіх, що їм загрожують спроби усунень".

В СБУ вважають, що запис цих розмов свідчить про непричетність українських військових до вбивства одного з ватажків "ЛНР". Також у відомстві звертають увагу, що на опублікованому бойовиками відео з розвідниками ЗСУ, чітко видно сліди тортур.

Нагадаємо, раніше бойовики "ЛНР" опублікували відео з допитом майора ЗСУ Іванчукова і сержанта Дєєва, під час якого вони зізналися у своїй причетності до вбивства Анащенка.

Як повідомляв "Апостроф", в командуванні сил спеціальних операцій ЗСУ підтвердили, що на відео бойовиків дійсно зняті українські розвідники.