​Відомий журналіст назвав вбивство Вороненкова показовою стратою

Розстріл в центрі Києва Дениса Вороненкова, колишнього депутата Державної Думи РФ, є показовою стратою.

Таку думку висловив відомий журналіст Євген Кисельов у своєму блозі на сайті радіостанції "Ехо Москви".

"Що стосується версій вбивства Дениса Вороненкова, то — що б хто не говорив, яку б тінь на тин ні наводив — я тут залишаюся при своїй думці: це була показова страта відступника", - пише Кисельов.

Журналіст підкреслив, що його "не переконують аргументи на кшталт "у небіжчика рильце було в пушку" і про недостатню кваліфікацію кілера.

В якості прикладу Кисельов згадує вбивство Троцького, коли його вбивця, агент НКВС Рамон Маркадер теж діяв не надто професійно: "до Речі, згадуючи про вбивство Троцького, я подумав: схоже, російські спецслужби, образно кажучи, відкопали льодоруб Меркадера", - підкреслив журналіст.

Він відзначив ряд інших гучних вбивств, до яких, ймовірно, причетний Кремль: отруєння Олександра Литвиненка, "самогубство" Бориса Березовського, загибель у Лондоні бізнесмена Олександра Перепеличного.

"Вбивство Вороненкова – "меседж" всім відкритим противникам режиму і таємним незадоволеним: дивіться, у нас руки довгі, скрізь дістанемо. Хто нас скривдить — три дні не проживе (відома фраза Володимира Путіна – ред.", - резюмував Кисельов.

Нагадаємо, раніше російська журналістка Юлія Латиніна пояснила, чому за вбивством Вороненкова стоїть Кремль.