RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Будуть великі втрати: експерт оцінив ймовірність повітряного вторгнення РФ в Україну

Протиповітряна оборона України раніше вважалася однією з найщільніших у Європі, тому Росії треба добре подумати перед тим, як вторгатися своєю авіацією на українську територію.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів директор інформаційно-консалтингової компанії "Defense Express", військовий експерт Сергій Згурець.

За словами експерта, українська сторона уважно стежила за застосуванням РФ бомбардувальної авіації під час військової кампанії в Сирії. З отриманої інформації були зроблені рекомендації, які вже використовувалися при навчаннях ЗСУ в 2016 році, коли відпрацьовувався сценарій активного застосування противником авіації. За його словами, військове командування України при підготовці військ ці ризики враховує.

Згурець підкреслив, що зараз основу ППО України складають комплекси С-300 і "Бук", яких, за оцінками експерта, приблизно півсотні дивізіонів: "При правильному розміщенні існуючих комплексів збиток, який буде завдано противнику, буде значним".

"Щоб йти на повітряну атаку по Україні, потрібно розуміти ризики, з боку того ж таки Путіна. Збиті літаки будуть, і їх кількість буде дуже значною", - наголосив Згурець.

При цьому він висловив думку, що застосування авіації з боку РФ є малоймовірним. "Зроблені ставки на повзучу гібридну агресію", - говорить Згурец, відзначаючи, що Росія проводить дії, спрямовані на зміну влади в Україні. Цю задачу, продовжує експерт, Росія веде в першу чергу економічними, політичними і дипломатичними шляхами: "Військовий варіант є "занесеної дубиною", яка весь час висить над Києвом". Згурець підкреслив, що роки війни показали, що Україна може протистояти російським військам, тому страх цієї "дубини" вже не так великий.

Повний текст інтерв'ю Сергія Згурця читайте на "Апострофі".