З'явилося фото школяра, яка знайшов на Донбасі склад гранат

Заступник начальника Краматорського відділу поліції Андрій Друмов вручив першокласнику, 7-річному Івану, почесну грамоту та пам'ятний подарунок за правильні дії при виявленні чотирнадцяти гранат. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Донецької області.

"Дуже добре, що ви, діти, знаєте, як треба діяти, якщо знайшли щось підозріле. Іван вчинив саме так, як вчать правоохоронці - не торкався вибухонебезпечних предметів і відразу повідомив про це батькам. Спасибі тобі, Іван, за відповідальну громадянську позицію ", - заявив підполковник поліції

Хлопчик дуже серйозно відповів: "Це був мій обов'язок".

"Коли ми знайшли гранати, мій друг не повірив, що це саме боєприпаси. "Це картопля", - говорив він. Але я відразу зрозумів, наскільки може бути небезпечна знахідка і сказав їм ні в якому разі їх не чіпати, побіг до мами і все розповів", - розповів про подробиці інциденту Іван.

Як відзначили в поліції, з початку бойових дій в Донецькій області через необережне поводження з вибухонебезпечними предметами загинули чотири дитини, ще тринадцять було травмовано.

Нагадаємо, 22 квітня на території школи в Краматорську Донецької області дитина знайшла на чотирнадцять гранат.