У Тернополі протестувальники "покарали" двох депутатів: опубліковано фото і відео

Сьогодні учасники акції протесту заблокували роботу міської ради Тернополя.

Про це повідомив депутат міської ради Андрій Шкула на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, частина людей були у балаклавах, і, можливо, мали при собі зброю.

Як передає сайт 0352.ua, під міськраду привезли сміттєвий бак, в який хотіли кинути когось з депутатів, які раніше були у фракції ВО "Свобода" (їх виключили з партії після голосування проти внесення змін у Генплан).

"Близько 7:15 всередину приміщення увійшли близько 20 молодих людей. Ймовірно, це "незалежна громадськість" і "прості виборці", які прийшли просити "зрадників-депутатів" скласти мандат. Після того, як припинили роботу камери вантажівкою були підвезені "іменні" смітники", - сказав один з трьох екс-"свободівців" Іван Сороколіт.

У поліції Тернопільської області відзначили, що в результаті зіткнень з протестуючими двоє депутатів отримали тілесні ушкодження і були госпіталізовані.

У одного з постраждалих медики діагностували хімічний опік очей. За попередньою інформацією, депутату бризнули перцевим балончиком в обличчя. Інший постраждалий звернувся до медиків із закритою травмою лівої повіки.

У поліцію надійшло групове заяву від депутатів про вчинення кримінального правопорушення. За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 351 КК України (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради).

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно активісти заблокували будівлю міської ради в Полтаві.