RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Співробітники ФСБ обстріляли машини, які намагалися прорватися в РФ з Донбасу

Співробітники прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області обстріляли автомобілі, які намагалися проїхати на територію РФ з Донбасу.

Про це повідомляє "РИА Новости Украина" з посиланням на джерело в російському правоохоронному органі.

Контрабандисти намагалися провезти в РФ велику партію цигарок на суму понад мільйон рублів. Порушники спочатку перекинули контрабандний товар через кордон, а потім намагалися поїхати з місця на двох авто - УАЗ "Патріот" і "ВАЗ-2109".

Зловмисники проігнорували вимоги прикордонників зупинитися, а також не відреагували на попереджувальний постріл. Після цього російські силовики відкрили вогонь по автівкам. В результаті погоні один з автомобілів перекинувся. Повідомляється, що контрабандисти не постраждали.

Автомобілі та контрабандний товар вилучили. Затримані повинні відповісти за вчинені адміністративні правопорушення: порушення режиму кордону (ст. 18.1 КоАП РФ) і непокора законним вимогам прикордонного наряду (ст. 18.7 КоАП РФ). Крім того, "їх можуть притягнути до кримінальної відповідальності за ст. 318 Кримінального Кодексу РФ (застосування насильства відносно представника влади), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років", - повідомили в прикордонуправлінні.

Нагадаємо, з Ростовською областю РФ межують Донецька та Луганська область України. Велика частина україно-російського кордону в цих областях знаходиться під контролем так званих "ДНР" та "ЛНР".

Як повідомляв "Апостроф", на адмінкордоні з Кримом ФСБ затримала двох українців.