RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Захоплення СБУ в Луганську: екс-топ співробітник служби повідав важливі деталі

Один з керівників козаків у Луганській області, який в 2014 році закликав президента Росії Володимира Путіна ввести війська в Україну, Леонід Рубан виявився негласним співробітником відділу "Т" (департамент захисту національної державності) луганського управління СБУ.

Про це повідомив колишній глава управління СБУ в Луганській області Олександр Петрулевич під час виступу як свідка у Старобільському райсуді Луганської області по справі екс-керівника фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова, передає видання "Гордон".

За словами Патрулевича, полковник УСБУ Ахтирський відмовився заводити справу стосовно Рубана.

"Я стабілізую ситуацію, і притягнення його до кримінальної відповідальності може негативно вплинути на питання національної безпеки в Луганській області, і зокрема всієї країни", – передав екс-голова Луганської СБУ слова Ахтирського.

Петрулевич сказав, що при цьому Рубан звертався з відкритим листом до президента іншої держави з закликом введення військ на територію України".

Екс-голова Луганської СБУ додав, що під час бесіди на тему Рубана Ахтирський попросився у відставку і потім був звільнений.

Детальніше про захоплення сепаратистами будівлі СБУ в Луганську в 2014 році читайте в матеріалі "Апострофа".