"Дімон, вийди геть": у Росії почалися затримання учасників антикорупційного мітингу

У понеділок, 12 червня, в Росії на антикорупційних акціях протесту, які організував російський опозиційний політик Олексій Навальний, правоохоронці затримали щонайменше 15 осіб.

Про це повідомляє "ВВС-інфо".

Відзначається, що затримання пройшли у Владивостоці і Благовєщенську. Так, серед затриманих в Благовєщенську - організатор акції Петро Болотін, а також Ольга Добровольська, Максим Шмельов і Олег Насонов.

Добровольська уточнила, що її затримали, коли вона розгорнула плакат з гаслом.

За даними видання, адміністрація Благовещенська відмовила в узгодженні заходу.

Крім того, відомо про 11 затриманих на акції проти корупції у Владивостоці. Це Дмитро Федоров, Денис Соломаха, Дмитро Шилін, Антон Расін, Олексій Павлюченко, Володимир Ковальов, Веньямин Іпатов, Семен Голубовський. Останні троє - неповнолітні. Ім'я ще одного затриманого поки не повідомляється.

Також у Владивостоці за згорнутий в руках ватман, на якому було написано "Дімон, вийди геть", правоохоронці схопили Максима Шинкаренко. Чоловік навіть не встиг розгорнути плакат.

Згідно з повідомленням, 12 червня у Владивостоці також затримали депутата міської Думи, координатора штабу Навального Юрія Кучина. Як зазначає Vl.ru, спочатку йому присудили в Первореченському райсуді за організацію незаконного мітингу штраф в 20 тис. рублів, але після суду він спробував потрапити на площу. Правоохоронці його знову затримали і відвезли до Ленінського РВВС Владивостока.

Тим часом зав'язалися сутички між мітингувальниками та представниками російського козацтва.

До протестувальників у Владивостоці стягнули співробітників ОМОНу. Поліція через гучномовець вимагає, щоб мітингувальники розійшлися.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.
An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як в РФ готуються до масових протестів Навального.