RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Ілон Маск розповів про найбільшу небезпеку для людства

Генеральний директор Tesla і засновник SpaceX Ілон Маск вважає, що штучний інтелект став найбільшим ризиком для цивілізації.

Про це повідомляє видання Fortune.

Так, Маск закликав уряди контролювати розвиток технологій.

Виступаючи перед зібранням Національної асоціації губернатора, він зазначив, що варто відразу почати регулювати розвиток роботів, а не чекати, коли потрібно буде вже реагувати на існуючі проблеми.

"Штучний інтелект є фундаментальним ризиком для існування людської цивілізації. Дорожньо-транспортні пригоди, авіакатастрофи, наркотики або погана їжа такими були", - сказав Маск.

Варто відзначити, що занепокоєння Маска пов'язано з соціальною безпекою і втратою робочих місць. Але більше варто побоюватися роботів, які живуть в мережі, впевнений він.

"(Вони) можуть почати війну, роблячи фальшиві новини та підробляючи облікові записи електронної пошти, використовуючи підроблені прес-релізи, а також маніпулюючи інформацією", - підкреслив Маск.

Зокрема, Маск виклав гіпотетичну ситуацію, в якій штучний інтелект міг накопичувати інвестиції в оборонну промисловість, використовуючи зломи і дезінформацію, щоб викликати війну.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий вчений розповів про майбутні польоти людини на Марс і масовий космотуризм.