Загибель військового на навчаннях під Києвом: стали відомі деталі НП

Військова прокуратура центрального регіону України повідомила подробиці загибелі і поранення військовослужбовців під час навчальних стрільб, яке відбулося сьогодні, 4 серпня, на одному з полігонів у Київській області.

"У ході проведення навчань, близько 11:00 військовослужбовцями зроблений постріл з 120-мм міномета 2С12 "Сани". Міна відхилилася від попередньо визначеної цілі та потрапила у окоп, де знаходилися військовослужбовці. В результаті 1 людина загинула, 5 - поранені", - йдеться в повідомленні відомства.

За фактом поранення і загибелі військовослужбовців Збройних сил України військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 КК України.

Нагадаємо, 26 квітня 2017 року на Чугуївському загальновійськовому полігоні в Харківській області загинули двоє військовослужбовців 54-ї окремої механізованої бригади в результаті несумісних з життям мінно-вибухових поранень.