RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Масова бійка військових в РФ: з'явилися нові деталі про винних і причини інциденту

Уповноважений з прав людини Свердловської області Тетяна Мерзлякова повідомила нові подробиці про масову бійку російських військових, яка сталася в 473-му окружному навчальному центрі в Елані.

Про це повідомляє Ura.ru.

За її словами, військовослужбовець 55-ї окремої гірської мотострілецької бригади 41-ї армії ЦВО, якого слідство вважає організатором масової бійки, заарештований. Спершу контрактник був затриманий на 72 години, а потім суд продовжив запобіжний захід на цей же термін.

При цьому земляки військовослужбовця скаржаться на несправедливість слідства і навіть написали скаргу до Ради з прав людини при президенті РФ.

"Бійка почалася на порожньому місці... Увечері хлопці полягали спати, черговий по батальйону, капітан, зайшов і побачив, що стоять на підлозі кросівки - цього ніхто не заперечує. Він зажадав прибрати кросівки, тому що армія є армія - повинен бути порядок", - розповіла омбудсмен .

Вона уточнила, що тувинці відмовилися підкорятися, після чого почалася бійка. Мерзлякова додала, що точне число постраждалих встановити неможливо, оскільки у багатьох, у кого були синці та подряпини, вони вже пройшли, а значить - пред'являти нічого.

Офіційно постраждалих двоє - поранений капітан і один контрактник з місцевого гарнізону, які до сих пір перебувають в госпіталі, сказала омбудсмен.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували фото наслідків кривавої бійки військових в РФ.