З'явилися деталі розробленого США плану авіаудару по КНДР

На сьогоднішній день Пентагон розробив план по нанесенню превентивного авіаудару по приблизно двох десятках військових об'єктів КНДР.

Про це повідомляє NBC з посиланням на джерела.

За їх словами, ключова роль в атаці відводиться стратегічним бомбардувальникам B1B Lancer, які розміщені на базі Андерсен на тихоокеанському острові Гуам.

Так, вони завдадуть удару на випередження по приблизно двох десятках військових об'єктів КНДР – майданчиках для ракетних пусків і об'єктах технічного забезпечення. Відбудеться це в тому випадку, якщо президент Дональд Трамп видасть відповідний наказ.

Крім того, в операції будуть задіяні супутники, безпілотні літальні апарати, винищувачі і літаки-розвідники.

За словами джерел NBC, вибір американських військових упав на B1B Lancer з низки причин. По-перше, оскільки на даний момент ці літаки не використовуються в якості носія ядерної зброї.

По-друге, B1B Lancer, надзвуковий стратегічний бомбардувальник з крилом змінної стріловидності, неодноразово був перевірений в операціях в Іраку і Афганістані.

При цьому авіаудар не єдиний спосіб впливу на КНДР, що розглядається. У Пентагоні вивчають всі можливі варіанти, включаючи "акції з землі, моря, а також кібератаки".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в КНДР зробили гучну заяву щодо ядерного удару по США.