RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Влада пояснила, чому деокупація Криму не стоїть для українців на першому місці

В.о. міністра інформаційної політики Еміне Джапарова пояснила, чому на сьогоднішній день деоккупація Криму не є першочерговою проблемою для українців.

Про це вона повідомила в інтерв'ю "Апострофу".

За її словами, були проведені дослідження, які показали - Крим в пріоритетах українців йде тільки шостим пунктом з десяти.

"Перше, що цікавить українців в цілому, - це війна на Донбасі. Далі - рівень життя, економічний стан країни і так далі, і тому подібне. І тільки шостим пунктом йде Крим. Для мене, як людини родом з Криму, питання півострова - один з пріоритетів. 1 і 2 пункти моїх власних пріоритетів - це війна і Крим відповідно", - зазначила Джапарова.

Вона уточнила, що необхідно консолідувати загальну точку зору українців, пояснити, чому потрібно відвойовувати Крим, що в Криму не живуть виключно сепаратисти, як в цьому впевнені дуже багато українців.

"Російська пропаганда працює на те, щоб вбити нам в голови думку, що 90% людей в Криму ходили на "референдум" і вибрали російську дійсність. А це неправда. За даними Меджлісу, на "референдум" ходили 34,2% людей . Але міф про кримчан-зрадників дуже живучий. І частина українців досі в нього вірять", - підсумувала вона.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Є спосіб убити міф, що в Криму всі щасливі після приходу Росії - в.о. міністра інформполітики".