Влада пояснила, чому деокупація Криму не стоїть для українців на першому місці

В.о. міністра інформаційної політики Еміне Джапарова пояснила, чому на сьогоднішній день деоккупація Криму не є першочерговою проблемою для українців.

Про це вона повідомила в інтерв'ю "Апострофу".

За її словами, були проведені дослідження, які показали - Крим в пріоритетах українців йде тільки шостим пунктом з десяти.

"Перше, що цікавить українців в цілому, - це війна на Донбасі. Далі - рівень життя, економічний стан країни і так далі, і тому подібне. І тільки шостим пунктом йде Крим. Для мене, як людини родом з Криму, питання півострова - один з пріоритетів. 1 і 2 пункти моїх власних пріоритетів - це війна і Крим відповідно", - зазначила Джапарова.

Вона уточнила, що необхідно консолідувати загальну точку зору українців, пояснити, чому потрібно відвойовувати Крим, що в Криму не живуть виключно сепаратисти, як в цьому впевнені дуже багато українців.

"Російська пропаганда працює на те, щоб вбити нам в голови думку, що 90% людей в Криму ходили на "референдум" і вибрали російську дійсність. А це неправда. За даними Меджлісу, на "референдум" ходили 34,2% людей . Але міф про кримчан-зрадників дуже живучий. І частина українців досі в нього вірять", - підсумувала вона.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Є спосіб убити міф, що в Криму всі щасливі після приходу Росії - в.о. міністра інформполітики".