RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, як агітують за Росію в одному з найбільших міст України

Капелан, священик Української греко-католицької церкви Микола Мединський розповів, як в Харкові агітують за Росію.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, в РФ інформаційна зброя працює на вищому рівні.

"У своїх книгах на псевдобогословському рівні вони намагаються закладати фундамент майбутнього Росії на ідеології імперського шовінізму, зомбують людей ідеєю "русского мира". Але, разом з тим, не гребують і найпримітивнішими засобами. У тому їх сила, що вони знаходять певний підхід і важіль до кожного шару суспільства", - сказав він.

Мединський додав, що місяць тому йому довелося побувати в центральному соборі УПЦ Московського патріархату в Харкові. Так, він привітався "Слава Ісусу Христу!", але жінка, яка господарювали там, щось незрозуміле пробурмотіла собі під ніс.

"А я питаю: а вас хіба священик не навчив, як треба відповідати на традиційне християнське вітання? Ви ж начебто церковна особа тут... А вона, побачивши на мені оливкову форму без капеланських відмінностей, вирішила, що перед нею - воїн. І каже: "Синку, всяке слово добре - аби не "Слава Україні!" - розповів капелан.

Він уточнив, що хтось на її слова не звернув би уваги, але для тих, кому служителі церкви - авторитет, їхня думка важлива.

"І у мене єдине питання: чому подібна руйнівна і злочинна діяльність в сучасній Україні дозволяється", - сказав Мединський.

Капелан також розповів, що купив в тій церковній лавці книжечку, яка виявилася пропагандистською.

"Назву точно не пам'ятаю. Щось на зразок "Сім врятуєшся". Це література, яка готує капелана російської імперії, де всі їхні московські, імперські цінності нав'язуються людині як єдиний спосіб врятувати свою душу. І це продається при храмах в Україні. Ось зайде воїн, купить ту книжку - і зрозуміє, що для того, щоб врятуватися, потрібно служити Росії!" - підкреслив Мединський.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Русский мир": в Харкові заявили, що "Слава Україні" - від сатани".