RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Україна відзначає День військової розвідки: історія і значення свята

У четвер, 7 вересня, Україна відзначає День військової розвідки, якій в цьому році виповнюється 25 років.

Так, в цей день в 1992 році відповідно до Указу Президента "Про Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони України" у складі оборонного відомства було створено розвідувальний орган стратегічного рівня. Це стало початком історії військової розвідки незалежної України.

Варто зазначити, що питання створення військової розвідки гостро постало перед Україною після проголошення незалежності. У лютому 1992 року почалося формування управління розвідки Головного штабу Збройних сил України, а вже 7 вересня 1992 року було прийнято рішення про формування Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони України.

У квітні 1994 року Указом Президента Головне управління військової розвідки Міністерства оборони України було перейменовано в Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО України).

За час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі українські розвідники вийшли на новий якісний рівень підготовки. З початку військових дій вони перебувають на передовій, захищаючи територіальну цілісність держави, демонструючи мужність і героїзм.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України (посмертно) співробітнику Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковнику Максиму Шаповалу, який загинув в результаті теракту в Києві.