В Україні розповіли, як ватажки бойовиків "Гіві" і "Моторола" могли піти з війною на РФ

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак вважає, що ватажків бойовиків "Гіві" і "Моторолу" ліквідували не випадково. Саме вони могли піти війною на РФ.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Я чому згадав про "Гіві" і "Моторолу"? Тому що ці медійні персонажі були, нехай і намальованими, але особистостями. І вони могли, коли росіяни підуть, сісти в російські танки, взяти російський боєкомплект - і піти на Ростов. І, враховуючи їх велику "розкрученість" саме в Російській Федерації, не факт, що ті російські війська, які стоять зараз під нашим кордоном, не перейшли б на бік цих хлопців. Адже росіяни самі їх розпіарили на всю країну!" - зазначив Гримчак.

За його словами, ватажків бойовиків тому і ліквідували, що вони були найбільш розкрученими персонажами в російському інформаційному просторі.

"Їх знала Росія. Ми їх так не знали, як знала Росія! Там було все: і про весілля, і про те, які вони веселі, класні і розумні... А вбили їх, мені здається, для того, щоб досягти того, що є сьогодні: знеособлення. Немає там обличь. Є "ДНР"-"ЛНР" - а більше нічого немає ", - сказав заступник міністра.

Гримчак додав, що зараз простежується ще одна зміна. Так, зараз вся Україна стала ворогом на російському телебаченні.

"Якщо ще півроку тому вони говорили про те, що ось там якась "інша Україна" чекає, коли прийдуть визволителі" тощо, то сьогодні ракурс змінився. Особливо після нашого параду, коли Хрещатиком пройшли війська, представники країн НАТО і країн-союзників. Мені здалося, що цей ракурс змінився - і тепер вся Україна з "братнього народу" стала просто ворогом", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Росія боїться, що бойовики ДНР-ЛНР танками підуть на Ростов - заступник міністра Юрій Гримчак".