RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Стало відомо, як жителям Донбасу доводять, що Україна краще Путіна

На сьогодні лояльність жителів Донбасу до української влади досягається, зокрема, за допомогою відправки в регіон медичного персоналу, оскільки ситуація з медициною там критична.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив співзасновник і керівник госпіталю Геннадій Друзенко.

"Щоб перемогти в цій війні, цивільне населення має бути лояльним до України, має бути в ідеалі активно лояльним, але хоча б не ворожим. При тому, що там до сих пір працюють переважно російські та сепаратистські телеканали, потрібні аргументи не так словами, як справами, чому все ж Україна краще "русского мира", - зазначив він.

За словами Друзенко, переконлива відповідь на це питання - місія лікарів, які приїжджають в цивільні лікарні і лікують місцеве населення.

"Так, не на словах, а конкретними справами, зшивається Україна. Наприклад, в Білокуракиному Луганської області 10 років не було офтальмолога. Приїхав наш фахівець. У Станиці Луганській і навколишньому районі на 70 тисяч населення півтора роки не було жодного гінеколога. І знову цей надважливий для жінок профіль відновлювали наші фахівці", - сказав він.

Друзенко додав, що лікарі - це ті, хто фактично відновлює нормальне життя на сході України, тому що медицина, освіта та інфраструктура - це базові умови для життя сучасної людини.

Він підкреслив, що ситуація з медициною на Донбасі дуже складна. Зараз в Луганській області понад 48% вакантних посад медпрацівників, тобто кожна друга посада вакантна.

"І це дійсно системна проблема, це трагедія. У місцевих людей виникають питання. Гаразд, прийшла Україна, підняла український прапор, а що далі? Далі треба відроджувати життя і доводити конкретними справами, що ми краще Путіна. Що українська влада краще", - підсумував Друзенко.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Ситуація на Донбасі майже катастрофічна, епідемії загрожують будь-якому регіону України".