На Закарпатті помічник нардепа попався на великому хабарі: опубліковано фото

У Закарпатській області помічник народного депутата попався на хабарі у 150 тисяч гривень.

Про це повідомили в прокуратурі Закарпатської області.

Помічник народного обранця був викритий у ході розслідування кримінальної справи про привласнення двох мільйонів бюджетних коштів посадовими особами відділу освіти однієї з райдержадміністрації.

Гроші він отримав на особистий картрахунок від приватного підприємця. Вони були отримані за вплив, тиск і звільнення працівників УЗЭ і слідчого у зазначеному виробництві, шляхом направлення депутатських звернень одного з нардепів у Нацполіцію, ГПУ і Кабмін про нібито неправомірні дії правоохоронців при проведенні слідчих дій у кримінальному провадженні за привласнення бюджетних коштів.

З повідомлення прокуратури відомо, що помічник нардепа працює на громадських засадах.

У ході обшуків у корупціонера і підприємця вилучено посвідчення помічника нардепа, паспорти громадян Угорщини та України, службові посвідчення полковника міліції, працівника Кабміну, Верховної Ради, працівника міжнародної поліції і контролюючих органів, виписані на прізвище помічника народного депутата. Також вилучено грошові кошти та офіційні документи, що підтверджують його злочинну діяльність. Крім цього, з сейфа помічника нардепа вилучено близько 70 тис. доларів.

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище та пособництва у прийнятті такої неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 27 - ч. 4 ст. 368 і ч. 4 ст. 369 КК України).

Як повідомляв "Апостроф", під час отримання хабара в Києві затриманий чиновник-іноземець.