Стало відомо, скільки українців скористалися безвізом

За три місяці поточного року 235 795 громадян України скористалися безвізовим режимом з Європейським союзом.

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні.

Так, згідно з даними Державної прикордонної служби України (ДПСУ), 5 799 360 українців (станом на 11 вересня 2017) відвідали ЄС протягом трьох місяців з моменту вступу в силу безвізового режиму.

Серед них 1 413 178 громадян - за біометричними паспортами, в тому числі 235 795 громадян - без віз (тобто 87% громадян з біометричними паспортами подорожували з візами, а 17% скористалися всіма перевагами безвізового режиму).

Таким чином, кількість поїздок, здійснених українцями до країн ЄС за три літніх місяці 2017 року, зросла на 10% в порівнянні з аналогічними трьома місяцями 2016 року. Крім того, відмову у в'їзді в ЄС за час дії безвізового режиму отримав лише 61 громадянин України - тобто 0,026%.

Відзначається, що основними причинами відмови у в'їзді були перевищення термінів перебування в ЄС під час попередніх поїздок і відсутність документів, що підтверджують мету і умови перебування в країнах ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували фотографії з аеропорту "Бориспіль", на яких відображені кілька пенсіонерок в очікуванні реєстрації і при посадці в літак.