У Криму окупанти проводять рейди по квартирах сімей українських військових

У Севастополі (окупований Росією Крим) увечері 18 вересня співробітники російської поліції у супроводі людей у цивільному відвідали всі квартири в будинку №17 по провулку Новікова в Балаклаві, де мешкають родини військовослужбовців ВМС України та військові пенсіонери.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Дружини українських офіцерів, які не зрадили присяги і зараз проходять службу на материковій частині України, заявили, що вчора близько 19:00 двоє співробітників російської поліції і ще двоє людей у цивільному обійшли всі квартири будинку і поговорили з мешканцями. Зокрема, вони запитували у людей, чи знають вони, що проживають у службовому житлі, цікавилися, скільки осіб проживає в квартирі і де зараз перебуває глава сімейства.

Зазначається, що про причини перевірки не повідомлялося. У мешканців вимагали паспорти і перевіряли реєстрацію. Також співробітники поліції детально розпитували про сусідів: хто проживає, хто виїхав і де зараз знаходиться. Співробітники у штатському в бесідах не брали участь і не представлялися.

Як кажуть мешканці, раніше вже робилася спроба виселити одну з сімей із службової квартири, але права на житло тоді змогли відстояти в суді.

Будинок №17 по провулку Новікова в Балаклаві був побудований для ВМС України і зданий в експлуатацію в кінці 2003 року. У ньому в службових квартирах проживають сім'ї українських військовослужбовців і сім'ї військових пенсіонерів. Будинок знаходився на балансі ВМС України. Частина квартир була приватизована до 2014 року. Після окупації Криму будинок передали на баланс Міноборони РФ. На даний момент мешканці не можуть приватизувати службові квартири, оскільки це не передбачено російським законодавством.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно окупанти в Криму знову провели обшуки і затримання кримських татар.