Спроба підпалу будинку нардепа: в поліції повідомили подробиці

Зловмисника, який намагався підпалити будинок народного депутата Юрія Берези в селі Чумаки Дніпропетровської області, затримали охоронці будинку.

Про це повідомляє Inforesist з посиланням на главу відділу комунікації поліції Дніпропетровської області Анну Старчевську.

За її словами, повідомлення про підпал надійшло на лінію 102 від охоронців будинку. Коли поліція приїхала за викликом, охоронці передали правоохоронцям чоловіка, якого підозрюють у підпалі.

Вже у відділку затриманому стало погано. Лікарі швидкої допомоги доставили його в П'ятихатську району лікарню, а звідти його перевели в одну з лікарень Кривого Рогу. У чоловіка діагностовано черепно-мозкова травму і внутрішній крововилив.

За фактом побиття чоловіка поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1. ст. 121 КК України.

Старчевська додала, що поліція допитує охоронців, які затримали чоловіка і встановлює їх причетність до побиття затриманого.

Нагадаємо, за фактом підпалу поліція відкрила провадження за статтею про умисне знищення або пошкодження майна. Також повідомлялося, що під час затримання чоловік погрожував гранатою. У ЗМІ повідомлялося, що до побиття зловмисника міг бути причетний сам нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві чоловік з гранатою і ножем погрожував перехожим.