RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Стало відомо, скільки ще можуть вибухати боєприпаси в Калинівці

Боєприпаси на складі в Калинівці Вінницької області будуть вибухати ще 3-4 доби, але ці вибухи вже не становлять небезпеки для місцевого населення.

Про це в четвер, 28 вересня, заявив на брифінгу у військовій частині, де сталася надзвичайна подія, начальник озброєння ЗСУ Микола Шевцов, повідомляє ТСН.

Разом з тим, інформацію про те, що на базі зберігалося 188 тонн боєприпасів, Шевцов спростував. За його словами, на складі розміщувалося близько 70 тисяч тонн боєприпасів, у цілому частина може прийняти 140 тисяч. Тобто, всупереч повідомленням в мережі, база була не перевантажена.

Шевцов підтвердив, що в ході пожежі було знищено частину боєприпасів тільки на відкритих майданчиках. Ті, що були під землею і під навісом, залишилися неушкодженими.

Крім того, генерал-майор запевнив, що на складах у військовій частині хімічні боєприпаси відсутні, подібних боєприпасів немає на озброєнні у ЗСУ.

Чинний командир військової частини Микола Батюк не затриманий. Він перебуває на території в/ч, з ним працює СБУ.

Поки збиток, нанесений базі, не підрахований - для цього буде проведена ретельна інвентаризація.

Як повідомляв "Апостроф", жителі Калинівки та прилеглих сіл, які були евакуйовані через вибухи на складах боєприпасів, почнуть повертатися в свої будинки 28 вересня.