RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Підрив "міністра ДНР" в Донецьку: у бойовиків заявили про "затримання" людей з бази "Миротворця"

Бойовики незаконних збройних формувань заявили, що нібито виявили і знешкодили українську агентурну мережу, що здійснила ряд резонансних "злочинів" на Донбасі, зокрема замах на "міністра доходів і зборів" "ДНР" Олександра Тимофєєва ( "Ташкент").

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

За їхніми даними, двоє підозрюваних в причетності до підриву машини "Ташкента" були завербовані головним управлінням розвідки Міноборони України.

"Імена двох затриманих, які причетні до підриву автомобіля Олександра Тимофєєва - Ігор Вікторович Евтюшін і Денис В'ячеславович Дерпішін. Обидва не є жителями Донецька. Зазначені особи були завербовані головним управлінням розвідки Міністерства оборони України", - заявили в так званому "міністерстві державної безпеки" "ДНР".

У той же час "Новости Донбасса" відзначають, що затримані, які називаються причетними до підриву автомобіля Олександра Тимофєєва, раніше входили до складу так званої "народної міліції" "ЛНР".

При цьому на сайті "генпрокуратури" "ЛНР" Евтюшін Ігор Вікторович і Дербішін Денис В'ячеславович числяться в розшуку. Розшукуються вони за "розбій, вчинений групою осіб за попередньою змовою, з застосуванням вогнепальної зброї".

За інформацією "генпрокуратури "ЛНР" - обидва жителі Луганська.

Також Евтюшін і Дербішін занесені в українську базу "Миротворець". Тут місцем народження Евтюшіна вказана АР Крим.

Як наголошується на сайті, Ігор Евтюшін значився в 1-ій штурмовій групі т.зв. "народно-визвольного батальйону" "Зоря" снайпером, а Дербішін Денис в 4-ій штурмовій групи т.зв. "народно-визвольного батальйону" "Зоря" - гранатометниками.

Як повідомляв "Апостроф", Міноборони України розповіло про "кар'єру" Олександра Тимофєєва.