RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Молдові біля суду затримали п'ятьох українців за бійку: опубліковано відео

Молдавські правоохоронні органи проінформували Посольство України в Молдові про затримання декількох українських громадян, причетних до заворушень біля будівлі суду Центрального сектора Кишинева.

Про це повідомляє Укрінформ.

За інформацією молдовських ЗМІ, в понеділок, 2 жовтня, з Одеси до Кишинева прибула група українських громадян (30 осіб) з метою звільнення з в'язниці свого друга, який раніше був засуджений молдавським судом до тюремного ув'язнення за вбивство.

Як повідомляє timpul.md, В'ячеслава Дашко заарештували рік тому за вбивство. Протягом 12 місяців по його справі повинні були винести судовий вердикт, але це не було зроблено. І згідно з постановою Конституційного суду Молдови, Дашко повинні були звільнити. Однак молдавські прокурори пред'явили йому нові звинувачення по іншій справі і затримали.

Під час прибуття поліцейського ескорту до будівлі суду машину поліцейських заблокували громадяни, які прибули з Одеси, намагаючись звільнити свого приятеля.

Між поліцейськими та українськими громадянами почалася бійка.

В результаті молдавські правоохоронці затримали п'ятьох порушників правопорядку. Їм повідомили про підозру в порушенні громадського порядку і перешкоді представникам поліції у виконанні своїх службових обов'язків.

Затриманим загрожує штраф в розмірі понад 100 євро, до 60 годин громадських роботи або затримання на термін 15 діб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 14 вересня, в Києві біля спорткомплексу на вулиці Бориспільській сталася масова бійка з різаниною і стріляниною.