Поліцейські виявилися причетними до викрадення і тортур чоловіка в Рівному: опубліковані фото

Співробітники кіберполіції затримали зловмисників, які викрали чоловіка в Рівному і вимагали у нього півмільйона гривень, до злочинної схеми були причетні правоохоронці.

Про це повідомляє ГУ Національної поліції України.

Так, затримані займалися шахрайством з банківськими картками, так званим "скіммінгом". Працівникам кіберполіції при документуванні злочинної діяльності шахраїв стало відомо, що вони планують здійснити ще один злочин - викрадення людини з метою отримання грошей.

При цьому правоохоронці, які були причетні до злочинної схеми, допомагали зловмисникам в отриманні інформації про місце перебування потерпілого. Інформацію про цих працівників правоохоронних структур направлено до відповідних контролюючих органів.

"Встановлено, що зловмисники викрали чоловіка в місті Рівне. Звідти вони переправили його автомобілем в Київську область, де методом тортур і фізичного насильства вимагали у нього півмільйона гривень. Гроші потерпілий нібито заборгував одному з учасників злочинної групи", - сказано в повідомленні.

Під час спецоперації, проведеної із залученням спецназу, заручник був звільнений. У будинку, де його утримували, поліцейські затримали і одного з учасників угруповання. Іншого затримали в Києві за місцем проживання. Поліцейські встановили, що він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення різного роду злочинів.

Двом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вони затримані в порядку ст. 208 КПК України та взяті під варту без можливості внесення застави.

Фото: npu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували відео затримання двох зловмисників на кордоні Львівської та Закарпатської областей на Верецькому перевалі при спробі закладки вибухівки під пам'ятник "Сім племен угорців".