RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З'явилися подробиці вбивства бійцем ЗСУ цивільного на блокпості в зоні АТО

Проти українського військовослужбовця, який 6 вересня в місті Щастя відкрив вогонь по чоловіку, військова прокуратура Луганського гарнізону відкрила кримінальне провадження за статтею "вбивство".

Про це повідомив військовий прокурор сил АТО Олег Ціцак, передає "Українська правда".

Він розповів, що 6 вересня невідомий чоловік віком 55-60 років перетинав блокпост на лінії розмежування в Щастя. На неодноразові вимоги солдатів зупинитися він не реагував.

"Як нам відомо, чоловік ішов у бік блокпоста з каністрою. Було кілька вимог зупинитися, однак людина не зреагувала. Зробили попереджувальний постріл у повітря, а потім по ногах", - каже військовий прокурор.

За його словами, пізніше з'ясувалося, що каністра, яку ніс чоловік, була порожньою. Солдати відразу доставили чоловіка в міську лікарню.

"По дорозі в лікарню поранений розповів військовослужбовцям, що він родом з Челябінська, а його син проходить службу в незаконних збройних формуваннях так званої "ЛНР". Але чи дійсно це так – невідомо. Жодних документів при собі він не мав. До цього часу ніхто з рідних чи знайомих не заявляв про його зникнення, по нашій базі він теж не проходив", - зазначив Ціцак.

У лікарні чоловік помер.

Військовий прокурор звернув увагу, що до сьогоднішнього дня інформація про подію не розкривалася, оскільки це стосувалося також і безпеки самих службовців, які несли службу на блок-пості.

"Того ж дня, за процесуальним керівництвом військової прокуратури Луганського гарнізону Навоайдарівським ВП було розпочате досудове розслідування за ч.1 ст.115 КК України. Наразі військові надають показання", - констатував Ціцак.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українських солдатів запідозрили у вбивстві цивільного у місті Попасна Луганської області.