RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

НП з небезпечною речовиною в Сумах: з'явилися фото з місця аварії і нові подробиці

У результаті розгерметизації запірної арматури в автомобільній цистерні і витоку аміаку в Сумах в середу, 18 жовтня, ніхто не постраждав, загрози для життя і здоров'я людей немає.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України в Сумській області.

"18 жовтня о 13:46 до Служби порятунку "101" надійшла інформація про розгерметизацію ємності з аміаком по вул. Скрябіна в м. Суми. За попередньою інформацією, надзвичайна подія трапилася на території одного з підприємств. Під час зливу-наливу аміаку сталася розгерметизація запірної арматури в автомобільній цистерні ємністю 20 т. В автоцистерну було завантажено приблизно 4-5 т аміаку", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що на місці працюють пожежно-рятувальні підрозділи, мобільна оперативна група ДСНС в області. Загалом задіяні 18 осіб особового складу та 5 одиниць техніки.

"Рятувальники створили водяну завісу, яка локалізувала пари аміаку і запобігла їх поширенню. Працівниками Національної поліції оточена прилегла територія. На місці чергує бригада екстреної медичної допомоги", - додали у відомстві.

Як зазначає місцеве видання 0542.ua, правоохоронці перекрили дорогу в радіусі 2 км.

Так, в районі нічного клубу "Більбоу" на вул. Ковпака утворилася пробка. Патрульні пропускають тільки тих, хто їде на роботу в цей район.

При цьому уточнюється, що інформація про розлив аміаку на "Центроліті" і "Кусум Фарм", поширена рядом місцевих ЗМІ, не підтвердилася. Аварія сталася на приватному підприємстві, розташованому поруч.

Фото: sumy.dsns.gov.ua

Фото: 0542.ua

Як повідомляв "Апостроф", в новій будівлі Ради Євросоюзу та Європейської ради "Європа" стався витік небезпечного газу, в результаті чого постраждали кілька людей.