NYT пише, що Манафорт здався ФБР

Колишній глава передвиборного штабу нинішнього президента США Дональда Трампа Пол Манафорт, який є одним з головних фігурантів розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера про можливе втручання Росії в американські вибори, здався федеральній владі.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на близьке до ситуації джерело.

"Манафорт увійшов до вашингтонського офісу ФБР близько 08:15 (по Вашингтону, - ред.) зі своїм адвокатом", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у справі звинувачується також його колишній бізнес-партнер і протеже Ріка Гейтс: йому наказано здатися владі. Його ім'я фігурувало в документах, пов'язаних з компаніями, які фірма Манаформа зареєструвала на Кіпрі "для отримання транзакцій від політиків і бізнесменів в Східній Європі". Про те, чи прийшов він в офіс ФБР, не повідомляється.

Видання уточнює, що, які конкретно звинувачення були пред'явлені Манафорту, "не зовсім ясно".

Разом з тим, журналісти вважають, що арешт екс-глави штабу Трампа "представляє собою серйозний крок у розслідуванні спецпрокурора".

Манафорт перебував під слідством за можливі порушення федерального податкового законодавства, відмивання грошей і приховування іноземного лобіювання.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно ЗМІ розповіли подробиці розслідування ФБР щодо Пола Манфорта.