Волонтер розповів про потужний удар сил АТО по бойовиках на Світлодарській дузі

Завдяки системі точного вогню українські військові в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за лічені хвилини зуміли нанести серйозних втрат бойовикам на Світлодарській дузі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер Юрій Мисягін.

Так, він розповів про два випадки застосування системи точного вогню на Світлодарській дузі після того, як були виявлені координати бойовиків.

"Командир мінометного розрахунку використовує планшет і за отриманими від командира батальйону координатам бачить за програмою, куди саме йому треба відпрацювати. З 5 осіб ворожої ДРГ один 200 і один 300. Решта швидко відійшли в яр, намагаючись винести з собою постраждалих. Часу зайняло всього 2 хвилини", - зазначив волонтер.

Мисягін також детально розповів про другий випадок.

"Артрозвідка: Засікли. Противник розгорнув в районі... дві гармати Д-30. Передаю координати. Командир артилерійського дивізіону, перебуваючи в штабі і бачачи на моніторі, де саме виявлена ствольна артилерія противника, дає команду на відкриття вогню. Дві гармати за Дебальцевим противник втратив. Часу на все про все зайняло кілька хвилин"- повідав Мисягін.

Як повідомляв "Апостроф", 16 листопада на Донбасі терористи провели 22 обстріли позицій ЗСУ, жоден український солдат не постраждав.