Бог є: мережу зворушила історія поліцейського із Харкова, який прийшов до тями після п'яти місяців коми

Сержант патрульної поліції Харкова і учасник антитерористичної операції (АТО) на Донбасі 24-річний Василь Маркович прийшов до тями після п'ятимісячної коми і почав курс реабілітації.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"Бог є. Страшна і унікальна історія злочину і порятунку, про яку варто дізнатися", - зазначив журналіст.

За його словами, майже рік тому, на початку грудня 2016 року, Василь Маркович постраждав від рук грабіжників.

Сержант поліції повертався додому пізно вночі на вулицю Танкопія в Харкові. Біля під'їзду будинку, де Маркович орендував квартиру, на нього напало двоє бандитів. Вони оглушили хлопця і зняли з нього все цінне - наручний годинник, куртку, а з кишень забрали 400 гривень. Після один з грабіжників став на голову хлопця, що був без свідомості, і почав по ній стрибати.

Всього Маркович отримав одинадцять ударів в скроневу частку. Напад було знято на відеокамеру. Василь Маркович пролежав роздягнений 5 годин на снігу і тільки вранці двоє хлопців перенесли потерпілого в під'їзд. Швидку допомогу йому так і не викликали, вважаючи, що Маркович п'яний. І тільки сусід, який впізнав у хлопцеві нового мешканця будинку, викликав лікарів. Після всього пережитого Маркович впав у кому. Лікарі Харківської лікарні зробили для потерпілого все, що могли.

У Василя виявили ураження великих ділянок головного мозку. Медики не давали ніяких прогнозів. Від сержанта поліції пішла дружина - вона перестала вірити в його одужання.

Однак після 5 місяців в комі Василь Маркович отямився. Зараз він заново вчиться ходити і говорити. На даний момент він пересувається за допомогою інвалідного візка.

Бутусов додав, що злочинців, що напали на чоловіка, поліція затримала, їх скоро судитимуть.

"Бажаю Василю одужання. А бандити, бездушні городяни і сусіди - дзеркальне відображення нашого суспільства, на жаль", "Хлопцеві здоров'я і справжню дружину!", "Не так страшні ті виродки, як рядові обивателі, які проходили повз", - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві інспектора патрульної поліції під час несення служби побив п'яний чоловік.