Суд над Саакашвілі: прокурор зробив гучну заяву про плани російських спецслужб

Лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі можуть ліквідувати російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Про це в понеділок, 11 грудня, на засіданні Печерського райсуду щодо обрання запобіжного заходу для Саакашвілі в Києві заявив прокурор, повідомляє "Українська правда".

"Є інформація від ГУ СБУ (Головного управління Служби безпеки України, - ред.) в Києві і області, що, у зв'язку з проведенням заходів по документуванню злочинної діяльності Курченка (олігарха Сергія Курченка, - ред.), спецслужби РФ вживають заходів щодо виходу через своїх довірених осіб в Україні на Саакашвілі і Дангадзе (соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе, - ред.) з метою з'ясування деталей розмов між ним і Курченком. Одним з варіантів дестабілізації ситуації може мати місце ініціювання спецслужбами РФ спроби ліквідації Саакашвілі і Дангадзе", - сказав прокурор.

У зв'язку з цим він просив суд обрати Саакашвілі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета, в тому числі, щоб "забезпечити охорону життя і здоров'я підозрюваного".

"До нього будуть застосовані заходи цілодобової охорони з метою запобігання виконання вищевказаного задуму", - сказав прокурор.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат Віктор Чумак вважає, що скандальний політик Міхеїл Саакашвілі не буде депортований ні в Грузію, ні в Польщу.

Політолог же Андрій Золотарьов вважає депортацію можливою і такою, що залежить від поведінки самого Саакашвілі і країн Заходу.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Помилка Порошенка: коли відпустять Саакашвілі і що далі".