RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Розстріл людей в барі "Белліні" в 2012 році: з'явилися нові подробиці резонансної справи

Апеляційний суд Одеської області залишив у СІЗО підозрюваного у розстрілі людей у барі "Белліні" в 2012 році.

Про це повідомляє УНІАН.

Суд першої інстанції, зокрема, постановив повернути прокурору для усунення недоліків обвинувальний акт щодо Владислава Андрієвського, якому закидають ряд статей Кримінального кодексу. Це ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 122 (умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості), ч. 1 ст. 125 (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень), ч. 1 ст. 121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень), п. 1, 5, 7 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ін. Підставою для повернення обвинувального акта стало невідповідність зазначеного процесуального документа вимогам ст. 291 КПК України, а саме: відсутність формулювання обвинувачення, яке було висунуто Андріївському.

Як повідомляє видання, трагедія в одеському нічному клубі "Белліні" на Рішельєвській стався 9 грудня 2012 року. Полтавець Владислав Андрієвський, який улаштував бійку і побитий місцевими завсідниками, вирішив помститися. Через деякий час після бійки він повернувся в заклад і, відкривши безладний вогонь з мисливського карабіна, вбив двох відвідувачів закладу, ще троє отримали поранення. Підозрювані намагалися втекти з місця злочину на автомобілі "Мерседес", але були затримані. Влітку 2014 року Приморський райсуд Одеси засудив до вищої міри покарання полтавчанина Андрієвського, який застрелив двох людей в нічному клубі, до довічного ув'язнення. Другий полтавчанин, Роман Сохань, обвинувачений у приховуванні (ч.1 ст.396 - "Приховування злочину" КК України) Андрієвського, засуджений до трьох років позбавлення волі, але амністований. Крім того, суд, задовольнивши цивільний позов потерпілих (членів сімей загиблих), зобов'язав Андрієвського виплатити їм моральну та матеріальну шкоду в розмірі 12 млн грн. Але 31 січня 2017 року Колегія Вищого спеціалізованого суду у кримінальних справах прийняла рішення про скасування рішень судів першої та другої інстанцій, справа повернули до Одеси на перегляд.

Як повідомляв "Апостроф", в поліції повідомили про те, що вночі з 9 на 10 грудня польській автобус під Львовом був підірваний за допомогою пострілу з РПГ-26.