Пасажири 16 годин сиділи без їжі: стало відомо про серйозну поломку з українським вагоном в Європі

Під час рейсу Відень-Київ 11 грудня сталась поломка нового українського вагона, в результаті чого пасажири з України були змушені понад 16 годин без їжі перебувати в холодному транспорті, а після добиратися додому своїм ходом.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на пасажирку Марину Ісмаїлову.

За словами жінки, 11 грудня о 17 годині поїзд вирушив з вокзалу Відня. Це був австрійський потяг, до якого причепили вагон "Укрзалізниці". Уже на першій станції від Відня потяг не зміг продовжити рух через негоду, яка обірвала дроти в Угорщині.

"Пасажирів із сусідніх вагонів (2 вагони і один вагон-ресторан) забрали автобусом в 00:30 ночі і відвезли в Будапешт і розселили по готелях або кого-то відправили електричкою кому куди треба було. Це все люди з Угорщини, Австрії, європейці. А наш вагон відігнали туди, де вони відстоюються і нас просто залишили в вагоні, де не було ані їжі, ані нормальних умов, ані опалення ", - ділиться Ісмаїлова.

В таких умовах українцям довелося провести цілу ніч. Приблизно о 7 ранку вагон почав рух, але у нього загорілися колодки. За словами пасажирки, тягнули тільки український вагон, так як інших пасажирів відвезли на автобусах ще вночі.

Також жінка зазначила, що коли потяг зупинився під Будапештом, угорці не давали ніяких пояснень. Претензій до українських провідників у пасажирки немає. Каже, що вони дзвонили в Україну і повідомляли про подію керівництву Укрзалізниці та в МЗС. Також вони пропонували пасажирам чай. Їжа не пропонувалася, хоча у вартість квитка входить сніданок.

Пізніше пасажирам повідомили, що вагон не може продовжувати рух і відправили в кімнату відпочинку на вокзалі, запропонувавши чекати до 19 години нового вагона. У результаті сім'я Ісмаїлової була змушена повернутися в Україну літаком, так як її дитина була прооперований і тільки виписана з лікарні.

Як повідомляв "Апостроф", пасажирам потягу Маріуполь-Київ довелося їхати у вагоні зі стійким запахом фарби і ацетону.