RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Дітям сняться в'язниці: дружина "кримського диверсанта" розкрила резонансні подробиці про його затримання і суд

Оксана Стогній, дружина політв'язня Олексія Стогнія, засудженого в окупованому Російською Федерацією Криму до 3,5 років ув'язнення, розповіла, що переживає її родина.

Про це вона повідомила виданню Gazeta.ua.

Так, Стогнія затримали в листопаді 2016 в Криму. Він проходить у справі так званих "кримських диверсантів".

"Він перебуває у в'язниці, на території Криму. Наша сім'я залишилася без годувальника, а діти - без батьківської опіки. Вони були свідками обшуків і затримання їх батька. Тепер цим дітям сняться тюрми, а "прогулянки" - лише в зал суду, щоб побачити батька. Моя молодша дочка досі не знає, що сталося з батьком. Я не можу їй пояснити в зв'язку з особливостями її розвитку і слабкою психікою. Вона весь час у мене запитує, коли тато повернеться, чи пам'ятає він про нас, знає, як ми сумуємо", - розповіла Оксана Стогній.

За її словами, кожен день здоров'я "арештантів Кремля" погіршується.

"Абсолютно у кожного загострилися хронічні хвороби, з'явилися нові, яких можна було уникнути при нормальному способі життя. У зв'язку з цим, дуже хочемо, щоб президент з нами зустрівся. Ми просто в розпачі. Я вірю, що ця зустріч дасть мені надію. Сподіваюся, що мої діти зустрінуться з батьком", - підкреслила вона.

Жінка уточнила, що з чоловіком було побачення навесні.

"З тих пір я переїхала до Києва і більше перебуваю тут. Він - у виправній колонії в Керчі. За цей час у нього було два побачення з батьками. Іноді йому дозволяють зателефонувати батькам. Але дуже мало інформації", додала Стогній.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив 61-річного українця Олексія Сізоновича до 12 років позбавлення волі і штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за звинуваченням в "плануванні теракту".