RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Туман війни: відомий волонтер помітила цікаву тенденцію в Україні після Майдану

Журналіст-розслідувач, волонтер і координатор "Медійної ініціативи за права людини" Ольга Решетилова помітила цікаву тенденцію в Україні після Майдану.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Ще в прусській військовій термінології з'явилося поняття" туман війни". Це коли в розпалі бою утворюється хаос і боєць не може зрозуміти, де свої, де чужі. Цей термін на озброєння взяли американці - fog of war. Вони використовують його не тільки для позначення ситуації безпосередньо в бою, а описують ним значно ширше соціальні явища, які створюються навколо війни. Особливо під час затяжного конфлікту поняття "свої-чужі", "союзник ворог" розмиваються, і учасники конфлікту втрачають орієнтацію в соціальному і політичному просторі", - розповіла Решетілова.

Журналіст переконана, що важливо правильно вибирати орієнтир.

"Мені здається, коли поле бою затягнуте туманом, ви втратили орієнтацію і розуміння процесів, головне - сильно не махати шаблею і не стріляти куди попало. Тому що дуже високий ризик знищити тих, хто з тобою на одній стороні. Коли навколо повний хаос, і ти не впевнений в цілях, краще пересидіти в окопі і поберегти патрони. Тому не факт, що після того, як розсіється туман, втомлені і виснажені боєм один з одним, ми не побачимо перед собою шеренги побудованих і готового до нападу справжнього ворога. Всім сторонам Майдану присвячується", - підкреслила волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали, як волонтери тролять бойовиків на Донбасі.