Не взяли, так як воював на Донбасі: в Харкові скандал через відмову в роботі ветерану АТО

У Харкові розгорівся скандал через те, що ветерану антитерористичної операції (АТО) відмовили у працевлаштуванні через участь в бойових діях на Донбасі.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив користувач Руслан Іванов.

За його словами, рекрутер заявила здобувачеві, що його кандидатуру відхилили, "так як компанія російська, а ви учасник бойових дій".

Пост автора викликав бурхливу реакцію в мережі, після чого з ним зв'язалася представниця компанії.

"Мені відповіли наступне: HR-менеджер вже звільнений, так як повівся некоректно і непрофесійно. З кандидатом спробують зв'язатися і пояснити йому ситуацію. Мене запевнили, що компанія має намір розібратися в тому, що трапилося і знайти винного зі свого боку, тому як написане не є офіційною позицією", - розповів Руслан Іванов, повідомляє newsroom.kh.ua.

У самому агентстві інтернет-маркетингу стверджують, що рекрутингом займалася стороння фірма і з нею вже розірвали співпрацю. Крім того, глава компанії Олексій Паньшін приніс свої вибачення і попросив не нагнітати ситуацію.

"Ми не говоримо про політику і не ставимо один одному питання на подібні теми. Серед нас є харківські хлопці, є хлопці-переселенці з зон бойових дій, які переїхали цілими сім'ями і насилу знайшли роботу, хлопці з Центральної України, Півдня, Сходу, Заходу, хлопці родом з Росії і навіть з далекого зарубіжжя. Ми цінуємо людей за їхні людські та професійні якості. Все інше не береться до уваг ", - написав він у Facebook.

Пізніше свою позицію озвучив і сам ветеран АТО - чоловік заявив, що не має претензій до компанії і попросив повернутися до діалогу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Львівській області колишній боєць антитерористичної операції (АТО) помер від того, що лікарі видалили йому апендицит замість того, щоб лікувати патологію нирки.