Відомий політолог назвав страшні наслідки, які чекають Путіна в разі наступу на Київ

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що в Кремлі не підуть на чергове вторгнення в Україну, оскільки це викличе жорстку реакцію Заходу.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Чи піде він на Київ і Маріуполь? Ні, у нього не вистачить на це божевілля. Ну, ви ж уявляєте, якими будуть дії у відповідь Заходу. Якщо вже зараз американці надають Україні Javelin. Ціна агресії, якщо він на це зважиться, буде велика", - повідомив політолог.

Піонтковський зазначає, що в Кремлі досі багато антиукраїнських настроїв.

"Антиукраїнських настроїв серед них достатньо. Але будь-які розумні люди в російському керівництві, а такі залишилися, розуміють, що будь-яка серйозна ескалація викличе дуже серйозну реакцію Заходу, і не тільки у військовій сфері. Захід же, по суті, і не починав ще тиснути санкціями - є і відключення SWIFT, і нафтове ембарго, і так далі", - продовжив він.

Політолог зазначає, що навіть якщо агресія відбудеться, то вона буде приречена.

"Військова ескалація була б чистим безумством. Ну, можуть якісь божевільні на кілька днів захопити владу і щось почати. Але стратегічно це все приречене. Україна вистояла, в тому числі, і завдяки західної допомоги", - заявив він.

Читайте повністю інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу": Є умова змін на Донбасі, а найближчі три місяці будуть дуже цікавими.