Суд прийняв рішення по затриманому в Києві "екс-міністру" захопленого Криму

У понеділок, 8 січня, Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на один місяць колишньому російському міністру охорони здоров'я окупованого Криму Петру Михальчевському.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначається, що в Україні екс-чиновника підозрюють в державній зраді.

Так, представники прокуратури Автономної Республіки Крим наполягали на його арешті на 60 діб. Вони заявили, що робота Михальчевського в російському уряді Криму є діяльністю, спрямованою на підрив територіальної цілісності України. Зокрема, в наданих прокуратурою показаннях свідків стверджується, що Михальчевський сприяв організації так званого "референдуму", який Москва вважає підставою для анексії півострова.

У свою чергу, адвокати Михальчевського стверджують, що підзахисний не може перебувати під вартою, оскільки не має наміру ховатися. Сам екс-чиновник заявив, що не вважає себе винним в будь-яких правопорушення.

Уточнюється, що Михальчевський 5 січня підписав підозру в скоєнні злочину за статтею 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися важливі подробиці про затримання "екс-міністра" окупованого Криму.