З'явилася інформація про нові позиції бойовиків на Донбасі

Бойовики незаконних збройних формувань ДНР і ЛНР облаштовують нові вогневі позиції на Донбасі і порушують умови мінських домовленостей.

Про це йдеться в звіті спостерігачів ОБСЄ.

Так, представники ОБСЄ стали свідками як приблизно 10 неозброєних бойовиків ЛНР розвантажували дерев'яні колоди з військової вантажівки недалеко від вперше зафіксованих позицій військового типу (приблизно в 300 метрах на захід від села Калинове-Борщувате, що на 61 кілометр на захід від Луганська).

Також спостерігачі зафіксували відсутність 7 танків (п'яти Т-64 і двох Т-72) в місцях постійного зберігання на території, яку контролюють бойовики ДНР.

"11 січня у непідконтрольних уряду районах на основі даних повітряного спостереження виявлено артилерійську систему (невстановленого типу), яка буксирувалася, судячи з усього, бронетранспортером (MT-ЛБ) неподалік від комплексу в селі Новозар'ївка (47 км на південний схід від Донецька), а 12 січня команда місії бачила зенітний ракетний комплекс (9K33 "Оса"), який рухався на захід поблизу села Хрещатицьке (колишнє Червоноармійське, 33 км на північний схід від Маріуполя)", - сказано в звіті.

Крім того, спостерігачі бачили 2 танка (Т-64) на причепах-платформах, що рухалася на північний схід на відстані 1 км на схід від села Гаєво (14 км на захід від Луганська).

Раніше в штабі АТО повідомили про ліквідацію російського безпілотника на Донбасі.