Ще один лихач: у мережі з'явилося відео, як в Харкові онук відомого вченого проскакує на червоне світло

В інтернеті оприлюднили відео, на якому зафіксовано, як онук відомого харківського фізика, академіка Володимира Ажажі Микита виїжджає на зустрічну смугу в Харкові, щоб об'їхати машини, що стоять на світлофорі.

Про це повідомляє місцеве видання newsroom.kh.ua.

Так, запис, на якому біла іномарка порушує правила дорожнього руху, був зроблений на Білгородському шосе 22 січня.

На ролику під назвою "Ще один Енгібарян" видно, як автомобіль Audi з номерами 3337, рухаючись в сторону центру, вискакує на зустрічну смугу, об'їжджає машини, що стоять праворуч, по пішохідному переходу, після чого продовжує рух. Весь цей час на світлофорі горить червоний.

За даними видання, фактичний власник автомобіля - Микита Ажажа. Дідусь хлопця - відомий харківський фізик, академік Володимир Ажажа, який помер в 2009 році. Судячи по сторінках водія в соцмережах і на профільних сайтах, він серйозно займається автотюнінгом і гонками.

Зокрема, "прокачування" Audi 2012 випуску хлопець вклав більше 44 тис. доларів. Крім того, у харків'янина є ще одне авто - дволітровий Volkswagen Tiguan, також з номерами 3337. На каналі водія в Youtube можна знайти безліч роликів, де він ганяє на "німцях" по місту і на змаганнях.

Уточнюється, що журналісти зв'язалися з Микитою в соцмережах і попросили його прокоментувати відео, однак у відповідь він відправив їх в "чорний список".

Як повідомляв "Апостроф", раніше такий же маневр на дорозі у виконанні Тиграна Енгібаряна в Харкові забрав життя 17-річного Володимира Віношкіна.